The Kriegsmarine Awards vol. 3&4

Marynarka wojenna

Moderator: Bati

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bubba_Z
Expert Forum-Militaria
Expert Forum-Militaria
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy
Podziękowania: 2

The Kriegsmarine Awards vol. 3&4

Post autor: Bubba_Z »

Hej,
Jest już dostępna do nabycia świetna książka o odznaczeniach KM w formie eBooka.
Mam wersję papierową oraz eBooka i muszę przyznać, że eBook jest bardzo wygodny do korzystania. Odkąd mam eBooka, wersja papierowa stoi i półce i się kurzy.
Więcej info pod linkiem:
https://www.lulu.com/shop/john-robinson-and-norman-franke/the-kriegsmarine-awards-volumes-iii-and-iv/ebook/product-95z488n.html?q=The+Kriegsmarine+Awards&page=1&pageSize=4
Wersja papierowa była drukowana tylko w niewielkim nakładzie i dodruku już nie będzie, bo za drogo wychodzi przy tych ilościach. Niestety w eBooku nie ma pierwszych dwóch tomów, bo nie udało się namówić do tego projektu poprzedniego wydawcy, ale i tak warto, bo tomy 3 i 4 zawierają pełną i najnowsza klasyfikację oraz wiele nowych wariantów nieobecnych w tomach 1 i 2.
Polecam!
pzdr,
Hubert
Awatar użytkownika
Sztokholm
Rekrut
Rekrut
Podziękowania: 1

Re: The Kriegsmarine Awards vol. 3&4

Post autor: Sztokholm »

Zakupione, dzięki za rekomendację.
Poluję na cały komplet od jakiegoś czasu, ale jestem zwolennikiem wersji cyfrowych. Nie mam już gdzie trzymać książek, a to są spore cegły 😁

Pozostaję liczyć, że kiedyś znajdzie się ktoś, kto zdigitalizuje też pierwsze dwa tomy..
Awatar użytkownika
Bubba_Z
Expert Forum-Militaria
Expert Forum-Militaria
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy
Podziękowania: 2

Post autor: Bubba_Z »

Niestety nie da się w najbliższym czasie zdigitalizować dwóch pierwszych tomów, bo wymagałoby to współpracy dawnego wydawcy z dawnymi autorami, co aktualnie z wielu powodów jest niemożliwe... dopiero po wygaśnięciu praw autorskich.
pzdr,
Hubert
Awatar użytkownika
Sztokholm
Rekrut
Rekrut
Podziękowania: 1

Post autor: Sztokholm »

Pozostaje kupić, zeskanować a książki schować do archiwum 🫡
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kriegsmarine”