Flohmark i graty tescia

Miejsce na wszystkie ogólne tematy

Moderator: BrunoWelt

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asabye
Kapral
Kapral
Podziękowania: 2

Flohmark i graty tescia

Post autor: Asabye »

Czesc. Kiedys na starym forum pokazywalem te graty od tescia,ale nie o tym.
Bylismy ostatnio na Flohmarku. Tesc wzial graty, nic sie nie przyznal. A ze wedkuje od przeszlo 60 lat, coz....
I tak lazimy, lazimy...az Henio (tesc) wedki ujrzal i stwierdzil, ze takich jeszcze nima u niego :D
Od slowa do slowa, ze sprzedajacym, a ze u Henia ciut krucho bylo tego dnia z ,,ojro,, to rzekl glosno ,,Pass auf,Ich möchte diese Ruten kaufen,,
No i dobra,cena zaporowa cale ,,draj und nojcich ojro,, a wedki dwie :D
Poskrobawszy sie po czuprynie siwej i spoconej od myslenia Henio podreptal do auta i prziniosl graty na wymiane.
No i tak....
Lornetka teatralna francuska,stara ponad 100 letnia. Co prawda trochu zmeczona zyciem, ale gorset i dekold lepiej wyglada przez nia niz przez nie jedne ,,optyki,,. Sprawdzalem na ,,aryskich damach :D
Widelce 2. Jeden z niezbednika Wehmachtu i brytyjski. Puncami ponabijany jak dobre prosie.
Kompas Jeznacki, jeszcze od dziadka.
No i tak...
Herr Verkäufer Helmuth, bo tak go nazwiemy. Jak to ujrzal to w oczkach mu ,,zamigotaly gwiazdki,, i jeszcze 2 przynety gratis dorzucil i ,,Würstchen,,.

A łap tescia za grabe,i z sakiewki mu 50 ojro.
Kup se te wedki, jeszcze ci dycha zostanie. Ale graty moje.
Henio przeszczesliwy, Herr Verkäufer Helmuth zamordowal mnie blyskawicami z ,,ócz swego aryjskiego błękitu,, :D
A graty u mnie, niby nic wielkiego,ale uratowane co mnie wielce cieszy.
Cheers
Lukas
Zawartość dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników forum.
Wenn es von den Zeiten des Friedens zu lernen, ist, Sie zahlen einen hohen Preis während des Krieges.
Awatar użytkownika
Bati
Administrator
Administrator
Sierżant
Sierżant
Podziękowania: 15

Re: Flohmark i graty tescia

Post autor: Bati »

Kompas pogubił śrubki, niemniej pewnie widział kawał historii. :good:
Awatar użytkownika
Asabye
Kapral
Kapral
Podziękowania: 2

Post autor: Asabye »

Ano pogubil, ale i tak mnie cieszy.
Cheers
Lukas

NB
I na szlaku w gorach gdy wyciagasz kompas zamiast telefonu i spojrzenia i pytania dzieci,, mamo a co ten pan ma,, a mloda mama na to ,, niewiem synku,,
Cheers
Lukas
Wenn es von den Zeiten des Friedens zu lernen, ist, Sie zahlen einen hohen Preis während des Krieges.
Awatar użytkownika
Nazir
Moderator
Moderator
Sierżant
Sierżant
Podziękowania: 5

Post autor: Nazir »

Niezła historia, nawet nie wiedziałeś co teściu trzyma u siebie, ale jak miał takie rzeczy to może jeszcze nie jeden fajny przedmiot się u niego znajdzie😉
Pozdrawiam Przemek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział ogólny”